header_3
header_5
header_10
header_21
header_9
header_15
header_11
header_19
header_7
header_20
header_12
header_8
header_4
header_23

Lowster-training ‘Ik leer anders’

Heeft uw kind moeite met leren, en wordt dit veroorzaakt doordat uw kind een beelddenker is ? Dan is de training ik leer anders van LowsterCoaching & Trainingen iets voor uw kind.

Voor wie ?

De training ik leer anders is speciaal ontwikkeld voor kinderen die in beelden denken en hierdoor vast lopen op school.

Wat is beelddenkers, hoe werkt het

Beelddenkers zijn kinderen met een gave, een creatieve drie-dimentionale manier van denken (denken in beelden/plaatjes ipv woorden). Kinderen die in beelden denken hebben vooral moeite met lezen, spellen, rekenen, automatiseren/plannen. Hierdoor kan men denken dat een kind dyslexie/dyscalculie heeft omdat de kinderen niet de letters/cijfers weten maar de woorden en getallen. De hersenen hebben meer verwerkingstijd nodig om een woord of getal om te zetten in losse letter of cijfers. Deze letters en cijfers vormen samen een woord of getal. Hierdoor kunnen kinderen een leerachterstand oplopen. Door de letters en cijfers op de juiste manier te automatiseren gaan de hersenen de letters en cijfers koppelen/herkennen aan het woord, getal dus niet meer als eerste aan het plaatje.

Voorbeeld:

Denk hierbij aan het woord : V-I-S
Een woorddenker ziet de letters en leest hierin het woord VIS.
Een beelddenker ziet de letters V-I-S en kan niet van deze losse letters een geheel als woord maken, maar ziet het beeld/plaatje VIS in zijn hoofd.

Doordat de training in gaat op het automatiseren van de letter en cijfers zullen deze een betekenis/herkenning krijgen waardoor het kind wel het totaal plaatje kan lezen. Het kind kan beter en sneller lezen en rekenen wat een groei van zelfvertrouwen geeft. Kinderen merken direct effect van de training, waardoor de motivatie om te leren ook zal verbeteren.

Meer informatie of aanmelden?

De training bestaat uit 4 tot 6 sessies en wordt individueel gegeven. De ouder zal bij de sessies aanwezig zijn om handvatten te krijgen om de thuis-opdrachten samen met het kind te maken. Het is essentieel om de geleerde stof op dezelfde manier aan te bieden aan het kind.

Wilt u meer informatie over deze training of wilt u uw kind aanmelden, neem dan contact op met LowsterCoaching & Trainingen.